Mirjam & Mirjam

                    ' Meditatie is niets anders dan zijn met wat is........'

 

Over ons

Wij

Onze liefde voor de Vipassana meditatie, de stilte, heeft ertoe geleid dat we samen met plezier en toewijding de retraites organiseren.

Mirjam Passmann

Mirjam Passmann is 17 jaar geleden met intensief zelfonderzoek begonnen, samen met haar toenmalige yoga/meditatieleraar. Hier is de liefde voor meditatie ontstaan. Hij leerde haar wat het is om 'naar binnen te gaan'. Je overtuigingen en angsten in te gaan en deze te transformeren. De diepe wens om helemaal vrij te worden, heeft haar ruim 6 jaar geleden geleid naar Naropa. Door het samenzijn en de verbinding met Naropa wordt het hart dieper ontdekt en geopend. Het leven is gaan stromen in plaats van hard te werken. Hij leerde haar o.a. de prachtige Vipasanna meditatie en de Gayatri mantra kennen en heeft haar gevraagd om na jaren van deelname aan de Vipassana retraites, dit uit te dragen.

Mirjam Soonius

Mirjam Soonius voelt zich van nature sterk verbonden met mensen om haar heen. Ze heeft altijd als verzorgende met verschillende doelgroepen gewerkt. De laatste vijf jaar als casemanager dementie begeleidt zij mensen die in een kwetsbare fase van hun leven zijn. Ook heeft zij gewerkt als vrijwilliger in het Hospice. In 2008 is haar leraar Naropa op haar pad gekomen die een grote liefdevolle inspiratiebron voor haar is. Zonder doel voor ogen maar met een verlangen om het leven te leven vanuit haar natuurlijke bron wil ze dit delen met haar omgeving. Belangrijke thema's van waaruit ze leeft zijn; waarheid, oprechtheid, eenvoud, liefde en dienstbaarheid.