Mirjam meditatie

                                      ' Meditatie is niets anders dan zijn met wat is........'

 

Agenda 2017 / 2018

Vipassana meditatie/stiltedagen 2018:

 

Deze dag is bedoeld voor mensen die willen kennismaken met Vipasanna meditatie maar ook mensen die ervaring hebben zijn welkom, om een dag in stilte te zijn.

Wanneer:     20 januari, 17 februari, 17 maart, 14 april, 19 mei,  30 juni

Waar:          Soefietempel (in de kleine kapel), Zuidduinseweg 7, Katwijk aan Zee 

Kosten:        € 30,- incl. koffie/thee/fruit

Tijd:            10:00 - 17:00 uur 

kijk voor meer informatie op: www.soefietempel.nl 

 

4-Daagse dans & meditatie retraite in de Ardennen 26 t/m 30 december 2017 

Deze 4-daagse retraite, tussen kerst en oud en nieuw, is voor mensen die van dans en meditatie houden en zichzelf dieper willen ontmoeten. Dans en meditatie voeden elkaar op een natuurlijke manier. In meditatie wordt je één met de ademhaling. De denker, de doener verdwijnt naar de achtergrond, waardoor dát wat je bent, wat onverstoorbaar en altijd aanwezig is, zich toont. Puur bewustzijn. 

Vanuit deze stilte, het contact met je essentie, gaan we de dans in. Ook tijdens de dans beweeg je vanuit je essentie. Je geeft expressie aan dat, wat in jou voorbij komt, zoals jij er vorm aan wilt geven. De dans wordt aangeboden door Mati Engwerda(www.dansdevijfritmes.nl). 

De dans zet alles in beweging, maakt alles los. Door totaal op te gaan in de dans, gaan we uit ons hoofd en vallen we stil, te midden van de beweging. Hier wordt de dans meditatie. Je wordt één met de dans, de beweging. Je wordt weer één.

Elke ochtend voor het ontbijt beginnen we de dag met een stiltemeditatie, waarna we het ontbijt in stilte met elkaar doorbrengen. Daarna zullen we de ochtend gebruiken voor dans. In de middag beoefenen we diverse meditatie vormen, waaronder de Vipassana meditatie, de Gayatri mantra of ter afwisseling een stiltewandeling.  Één volle middag zullen we besteden aan de adem meditatie. Deze krachtige meditatie wordt begeleid en ondersteunt door muziek en zorgt ervoor dat  je levens energie weer volop gaat stromen. Energetische blokkades kunnen vrij komen en transformeren. Adem het leven, adem je vrij!

Deze retraite wordt gehouden op een prachtige, bosrijke locatie in de Belgische Ardennen. Er is plaats voor 32 mensen. 

Voor meer informatie kun je ons mailen: info@stilte.eu - voor opgeven: www.owc.be

Wanneer: aanvang 26 december 19:00 uur / einde 30 december 16:00 uur

Kosten:    € 490,- incl. verblijf en vegetarische maaltijden

Waar:       Orval, Belgische Ardennen